testimonials

'Het online onderwijs is nog steeds in opkomst en steeds meer mensen gebruiken het internet om zowel college als algemeen onderwijs te volgen. Op afstand lesgeven via een webcam is nog steeds een relatief nieuw concept en het kost tijd om te wennen voor diegenen die dit nooit eerder hebben gedaan. Wil jij weten hoe jij je kunt voorbereiden op online lesgeven? Lees dan deze blog. '

Hannah Stevens | Communicatie Manager
pic

Hoe bereid je je voor op online lesgeven?

Volgens de statistieken is de verschuiving naar online onderwijs de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid. Met 2 voorname redenen: eenvoudig toegang en flexibiliteit om te leren wanneer jij dat wilt. Deze groei opent nieuwe mogelijkheden bijvoorbeeld voor loopbaanontwikkeling voor medewerkers. Overschakelen van klassikaal lesgeven naar online lesgeven is ongetwijfeld een enorme aanpassing, maar met een beetje onderzoek en oefening kan ook jij die flexibiliteit en gemakkelijke toegang krijgen, waarnaar jouw studenten of medewerkers zelf naar op zoek zijn. Hier zijn een aantal tips om je voor te bereiden op het online lesgeven.

Dit is precies waarbij ons e-learning platform jouw kan helpen om dat te bereiken. Een goed e-learning platform is belangrijk en populair geworden in de bedrijfswereld, ongeacht de branche of niche.

1. Plan je lessen

Jouw medewerker of studenten staan ​​bij een online les niet fysiek voor je. In feite zullen ze waarschijnlijk nooit allemaal tegelijkertijd online zijn en bevinden ze zich misschien wel in een compleet andere tijdzone of communiseren ze in verschillende talen. Voorbij zijn de dagen dat je les precies om 9:00 in de ochtend begint. Planning is essentieel voor een online klasomgeving. Virtuele medewerkers of studenten zijn anders en hun behoeften verschillen van hun fysieke tegenhangers.

Zorg ervoor dat je studie materialen duidelijk zijn opgesteld voordat de les begint. Het belangrijkste is om koste wat kost verrassingen te voorkomen. Beperk je online tij dom kennis over te dragen. Een gekoppelde e-learning helpt om de theorie over te dragen op je medewerker of studenten. Zorg dat je alleen de hoofdpunten benoemd tijdens de online lessen. En de vragen van jouw medewerkers of studenten beantwoord. De rest kunnen ze in hun eigen tijd leren via een e-learning.

Goed ingerichte werkomgeving

Op afstand werken is de volgende uitdaging. Zonder de perfecte omgeving en veel zelfdiscipline kan thuiswerken een nachtmerrie zijn. Met een beetje planning kan dit worden voorkomen. Richt eerst jouw eigen werkruimte in. Indien mogelijk mag deze ruimte alleen bedoeld zijn voor werk.

Je wilt dat deze ruimte vriendelijk en uitnodigend is, maar ook productief werkgedrag stimuleert. Houd de werkomgeving vrij van afleiding zoals televisie, andere gezinsleden of huishoudelijke taken. Natuurlijke verlichting en een ergonomische stoel kunnen een lange weg banen bij het opzetten van uw ideale werkomgeving. Zorg dat de werkomgeving jouw onderneming uitstraald.

Ook hierin kan een e-learning van AcademyLab jou helpen. Ons e-learning platform wordt volledig in jou style ontworpen, we kunnen hem eventueel precies aansluiten op je website of interne netwerk omgeving binnen jouw bedrijf.

Stimuleer gesprekken en discussie

Online klaslokalen werken, zoals eerder gezegd, anders dan traditionele klaslokalen. Een online omgeving kan afstandelijk aanvoelen. Je zit immers als docent/trainer alleen voor een webcamera en jouw medewerkers en studenten zitten aan de andere kant achter hun computer of tablet. Het initiëren en aanmoedigen van discussies kan een afstand creeren in termen van hoe uw studenten zich in de klas voelen. Moedig deelname aan, net zoals in de klas.

Er zijn verschillende manieren waarop je het meedoen kunt stimuleren, van discussies tot het plaatsen van lezingen. Het toewijzen van leesmateriaal en het bewaken van de voortgang. Je wilt dat uw studenten altijd betrokken zijn in plaats van alleen opdrachten in te leveren. Betrokkenheid (geplande, diepgaande discussies bijvoorbeeld) zorgt ervoor dat jouw medewerkers of studenten met het materiaal werken op manieren die ze niet alleen zouden doen. Dit zorgt ervoor dat jouw medewerkers of studenten meer uit hun lesmateriaal halen, meer dan alleen een cijfer en zich werkelijk kunnen ontwikkelen.

Theorie en lesmateriaal kunnen medewerkers of studenten eenvoudig bestuderen met behulp van een gekoppelde e-learning, vervolgens kan je in een online les omgeving live de interactie aangaan en dieper ingaan op vragen van studenten of medewerkers. Een e-learning platform vult een online lesomgeving perfect aan.

Communiceer zo veel mogelijk

Zorg dat je op vaste tijd je online lessen inpland. Communicatie is essentieel in de online klasomgeving. Stel jezelf voor en geef je medewerkers of studenten de kans om zichzelf voor te stellen. Nogmaal het afstandsgevoel kan in een online klasomgeving veel groter zijn dan in een traditioneel klaslokaal.

Zorg ervoor dat jouw medewerkers of studenten de juiste methoden en tijden kennen om contact met jou op te nemen. Sommige medewerkers of studenten kunnen nerveus worden als ze niet fysiek een docent voor zich hebben. Probeer dit te vergemakkelijken door vragen tijdig te beantwoorden en veel instructie en feedback te geven.

Motiveer medewerkers en studenten

Iedereen leert anders en motivatie speelt een grote rol in het leerproces. Sommige medewerkers of studenten zijn zelfgemotiveerd omdat het leren van iets nieuws de enige motivatie is die ze nodig hebben, maar sommige medewerkers of studenten misschien niet. Niet-verplichte opdrachten kunnen door deze laatst genoemde groep worden overgeslagen.

Bedenk manieren om al jouw medewerkers of studenten te motiveren om het meeste uit uw klas te halen. Dit kan het geven van extra punten zijn voor online discussies of optionele opdrachten. Deadlines kunnen ook helpen om je meer ongemotiveerde medewerkers of studenten vooruit te helpen. Je doel is manieren te vinden om deze medewerkers of studenten te helpen het meeste uit je les te halen zonder het voordeel dat een fysieke aanwezigheid met zich meebrengt.

Vraag om hulp en feedback

Jouw medewerkers of studenten kunnen je waardevolle feedback geven waarmee je jouw klas vooruit kunt helpen. Nu het onderwijs steeds meer online gaat, hebben de medewerkers of studenten waarschijnlijk al een online klaslokaal ervaren. Deze ervaring kan hen helpen om je te informeren over de positieve en negatieve kanten van jouw online klaslokaal. Zoek naast jouw medewerkers eof studenten ook contact met andere online docenten. Onderwijs is een vakgebied voor 'delen' en daarom kan dit van onschatbare waarde zijn voor de ontwikkeling van jouw als online docent.

Ons e-learning platform is reeds uitgerust met een feedback module, en jij wordt direct geinformeerd als een medewerker of student feedback geeft op het platform. Maar belangrijker nog, feedback geeft op jouw les materiaal. En tevens als de medewerker of student hulp nodig heeft kan deze jou benaderen via instant berichten.

Samenvattend

Over het algemeen is online onderwijs een geweldige kans. De potentiële flexibiliteit is een onmiskenbaar voordeel. Het is een groeiende markt voor docenten en daarom een ​​geweldige kans voor jouw loopbaanontwikkeling en die van jouw medewerkers en studenten. Je zou het potentieel kunnen hebben om medewerkers of studenten te bereiken die je nooit zou hebben ontmoeten in een fysieke klas.

Maar let op, online lesgeven is niet iets om zomaar in te springen, laat je goed adviseren door 1 van mijn collega's. Maar het is ook echt niet zo gewaagd als het lijkt. Doe je onderzoek, maak een plan, maak de sprong en neem contact met ons op. Online lesgeven is relatief nieuw, dus er is echt geen vaste manier om dit te doen.

Wil je meer informatie over ons e-learning platform?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht we nemen zo snel mogelijk contact met je op!