testimonials

'Meer en meer organisaties zijn op zoek naar een e-learning platform, omdat ze beginnen te beseffen hoe impactvol en lonend het kan zijn. Het kan organisaties helpen beter te worden en zich te onderscheiden van de concurrentie, simpelweg omdat het werknemers uitstekende kansen biedt om te leren en hun vaardigheden te verbeteren.'

Ramon Huijg | Co-owner / Developer
pic

De 5 redenen waarom een e-learning platform belangrijk is voor jouw onderneming

Leren en ontwikkeling zijn cruciaal, omdat werknemers naarmate ze leren, tevredener zijn met hun werk en ze daardoor harder gaan werken, om zo bij te dragen aan het succes van het bedrijf. Voor je het weet, groeit de onderneming enorm, en komt dat door de werknemers die de extra stap hebben gezet om hun organisatie te laten bloeien.

Dit is precies waarbij een e-learning platform jouw kan helpen om dat te bereiken. En waarom een goed e-learning platform zo belangrijk en populair is geworden in de bedrijfswereld, ongeacht de branche of niche. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom een e-learning platform absoluut essentieel is.

1. Training van werknemers versnellen

Een goede e-learning kan de trainingstijd voor medewerkers aanzienlijk verkorten. Het vereist meestal 40-60% minder tijd voor werknemers, dan leren in een traditionele klaslokaal. Het maakt een veel sneller leerproces mogelijk omdat werknemers toegang hebben tot e-learning materiaal wanneer ze maar willen en waar ze ook zijn. Medewerkers kunnen dit doen in hun eigen tempo en eigen (vrije) tijd.

Daarom hoeven ze niet het tempo van de groep te volgen en, nog belangrijker, ze kunnen gemakkelijk overslaan wat ze al weten en zich concentreren op het leren wat ze echt nodig hebben. Ze hoeven ook niet naar een trainingslokatie te reizen of na het werktijd te blijven om een training te volgen. Dit bespaart bovendien tijd en stelt hen in staat te leren en veel sneller te verbeteren.

2. Kostenreductie

Kostenreductie is vaak de belangrijkste reden waarom bedrijven overstappen van traditionele klassikale training naar e-learning. Interne training is vaak erg duur, vooral vanwege de behoefte aan een professionele trainer die deze zal geven en die medewerkers zal helpen hun kennis en vaardigheden te verbeteren.

Aan de andere kant vereist een e-learning alleen online trainingssoftware die niet alleen kosteneffectief is, maar ook werknemers in staat stelt om thuis te trainen. Dit vertaalt zich in veel lagere kosten in verband met reizen, trainingslocaties, leermateriaal en trainers. En verrgeet niet dat een e-learning vrijwel onmiddellijk leidt tot lagere kosten door de opleiding van werknemers te versnellen.

3. Kennisbehoud

Het maximaliseren van kennisbehoud is een van de meest lonende voordelen van e-learning. Een e-learning zal kennisbehoud met 25-60% verhogen, simpelweg omdat het veel aantrekkelijker is dan leren in een traditionele klasomgeving.

Aangezien een e-learning voor werknemers verschillende soorten interactieve inhoud en multimedia biedt, kunnen ze veel meer onthouden van wat ze leren en hierdoor hun vaardigheden en prestaties sneller verbeteren. Je kunt gamification toevoegen en hen interactieve quizzen en activiteiten geven die realtime feedback mogelijk maken, die allemaal een effectieve leeromgeving creëren waar je werknemers echt van kunnen groeien en verbeteren.

4. Verhogen van de productiviteit

Online leren op eigen tempo leidt tot een veel hogere productiviteit, omdat werknemers thuis kunnen trainen en zich vervolgens op hun kerntaken kunnen concentreren terwijl ze aan het werk zijn. Leren in hun vrije tijd zal leiden tot betere prestaties en hogere efficiëntie, vooral omdat een online e-learning platform hen in staat zal stellen om alle informatie die ze nodig hebben opnieuw te bekijken, wanneer ze die nodig hebben.

Volgens statistieken kan een e-learning platform de productiviteit met 50% verhogen. Door gebruik te maken van een online platform, biedt je jouw werknemers een ongelooflijke mogelijkheid om op elk gewenst moment (thuis, tijdens downtime op het werk of zelfs onderweg) hun trainingen te volgen. Dit stelt hen in staat om snel op de hoogte te komen van alles wat ze moeten leren, en hun training komt niet in conflict met hun dagelijkse kerntaken.

5. Betere samenwerking

Bijna elke online e-learning platform biedt nuttige communicatie- en samenwerkingstools, die essentieel zijn voor kennisverbetering en het opbouwen van een sterke samenwerking. Met deze software kunnen jouw werknemers in realtime met jou en onder elkaar communiceren, wat zal leiden tot meer betrokkenheid en een comfortabele en ondersteunende leeromgeving.

Real-time samenwerking en feedback van een e-learning platform zal je helpen effectief de sterke en zwakke punten van iedereen aan te pakken en vaardigheidsverschillen aan te pakken, zodat jij en jouw medewerkers echt kunt helpen hun vaardigheden en mogelijkheden te verbeteren en hen uiteindelijk in staat te stellen te verbeteren en te groeien.

We kunnen gerust zeggen dat een e-learning platform een absolute must is geworden in de wereld van vandaag, omdat het medewerkers een uitzonderlijk rijke leerervaring biedt. Maar hoe is zijn e-learning platformen zo'n belangrijk onderdeel van bedrijfstrainingen geworden, en waarom groeit het snel in populariteit?

De eerder besproken redenen laten precies zien waarom een e-learning platform essentieel is en waarom een ​​groeiend aantal organisaties die specifieke benadering van de opleiding van werknemers hanteert. Maar misschien is de belangrijkste reden waarom het als een must is ontstaan, het feit dat het de inkomsten en de Return On Investment (ROI) aanzienlijk verhoogt.

Meer dan 40% van de bedrijven zegt dat een e-learning platform hen heeft geholpen om hun omzet te verhogen, en de bedrijven die training aanbieden met behulp van technologie (inclusief e-learning) hebben meer dan 25% hogere inkomsten per werknemer gegenereerd.

Vanwege dit, en alle andere besproken voordelen, is het echt geen verrassing dat een e-learning platform zeer snel essentieel is geworden, vooral in de afgelopen 5 jaar. De introductie van microlearning, gevolgd door sociaal leren, adaptief leren, Virtual and Augmented Reality en SaaS LMS's, die het allemaal nodig hebben gemaakt om flexibel leren mogelijk te maken in een online omgeving.

Deze evolutie van het e-learningplatform is precies wat organisaties in staat heeft gesteld de volledige kracht van online leren te omarmen en een enorme stap te zetten in de richting van het creëren van een krachtig personeelsbestand van krachtige en samenwerkende medewerkers, die echt bijdragen aan het succes en de groei van hun bedrijf.

Conclusie

Gezien al deze feiten en overvloedige voordelen die een online e-learning platform biedt, is het echt duidelijk dat deze platforms absoluut essentieel is in de snelle wereld van vandaag. Het is de meest effectieve manier van leren en helpt organisaties om kwalitatief hoogwaardige training van medewerkers te creëren tegen lagere kosten, waardoor hun personeel zich kan blijven verbeteren en oprecht enthousiast kan zijn over leren. Als gevolg hiervan zijn ze meer betrokken en tevreden met hun werk en dragen ze aanzienlijk bij aan hogere inkomsten.

Wil je meer informatie over ons e-learning platform?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht we nemen zo snel mogelijk contact met je op!